Kaj steelt ieders hart!

… vooral van zijn nieuwe baasjes!

Als pup van 4 maanden kwam Kaj naar Nederland en hij is nu inmiddels 6 maanden bij ons. Vanuit de transportbus werd het (toen nog) kleine maar toch al flinke mupke in mijn armen geduwd en het was direct ok. Ik heb geen kinderen, maar ik denk dat het zo’n beetje hetzelfde aanvoelt als wanneer een vrouw haar pasgeboren baby op haar buik krijgt.

Zoals met denk ik alle hondjes die vanuit een heel andere omgeving hierheen komen, moest ook Kaj wel even wennen. We deden alles rustig aan met hem en lieten hem min of meer het tempo bepalen. Natuurlijk wel met onze positieve stimulans! Zo zijn we na een paar weken naar puppy training gegaan en ook zijn we met hem naar de binnenspeeltuin van Dierenspeciaalzaak Berry de Bruin gegaan om hem te socialiseren en te laten wennen aan voor hem vreemde geluiden.

Kaj is gek op andere honden en ging in het begin heel onbevangen naar alle hondjes toe. Maar wat vreemd, die honden wilden niet allemaal met hem spelen en soms was er ook een baasje van een andere hond die het niet goed vond. Dat was heel anders in Roemenië, waar alle hondjes los liepen en het vanzelf wel duidelijk was hoe je je moest gedragen!

Naar vreemde mensen toe is Kaj wat terughoudend. We hebben geen enkel idee of hem vroeger iets is overkomen en zo ja, of dat de reden is dat hij de ‘kat uit de boom kijkt’, maar hij heeft echt wel wat tijd nodig om aan andere mensen te wennen. Als dan eenmaal het ijs gebroken is dan is het ook goed.

Kaj is ondertussen flink gegroeid en is inmiddels een uitgelaten en soms ondeugende puber geworden. Hij is gek op ons en op “opa en oma” die af en toe op hem passen en waarmee we soms op vakantie gaan. Hij voelt zich ook bij hen helemaal op zijn gemak. Het is een ontzettend leuke en lieve hond die een volwaardig lid is van onze familie en die zijn plekje in ons hart verworven heeft!

Kaj leuk…
Kaj ondeugend…
Kaj gek…
Kaj mooi…
Kaj lief…
Kaj verliefd… (ik dus ♥)

Groetjes van Hugo & Monique
En een lebber van Kaj

0 reacties

Plaats een Reactie

Wilt u op dit bericht reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *