Vind informatie over:

Gastgezinnen

Wij zoeken zorgzame gastgezinnen voor de opvang van honden uit Roemenië of Servië.

Het opnemen van een opvanghond gebeurt op vrijwillige basis. Indien er dierenartskosten worden gemaakt dan zal dit altijd gebeuren in overleg met stichting Dutch for Strays. Deze kosten nemen we uiteraard voor onze rekening.

Voordat we het besluit nemen een opvanggezin aan te nemen kijken we tijdens een huisbezoek naar de leef- en woonomstandigheden. Dit is noodzakelijk en heeft natuurlijk alles te maken met of de opvanghond wel op zijn plek zou zijn in de woonomgeving van het opvanggezin. Daarnaast is het belangrijk om te weten of er nog andere huisdieren aanwezig zijn in uw gezin.

Opvangvoorwaarden

Wat wij van u vragen ten tijde dat de hond bij u in de opvang is:

 1. Foto’s, filmpjes en verhalen:
  Gezien wij natuurlijk de honden een vast huisje willen geven, willen wij alles over de hond weten. Hoe gedraagt hij zich, is hij zindelijk, kan hij met katten en met kinderen enz. We willen graag dat het zo duidelijk en eerlijk mogelijk overgebracht wordt, zodat ook een eventuele mogelijke adoptant bij interesse, weet waar hij of zij aan toe is.
 2. Opvanghonden mogen niet loslopen:
  Dit mag alleen als men zeker weet als het uitlaatgebied goed omheind is. De stichting is verantwoordelijk voor de hond.
 3. Geen naamsverandering:
  Dit kan misschien erg verwarrend zijn voor de hond en daarom wordt er gevraagd om de naam aan te houden die de hond mee heeft gekregen uit het buitenland.
 4. Dierenartskosten:
  Het opnemen van een opvanghond gebeurt op vrijwillige basis. Indien er dierenartskosten worden gemaakt, dan zal dit altijd in overleg gaan met de Stichting Dutch for strays. Deze kosten nemen we uiteraard voor onze rekening.
 5. Homecheck:
  Voordat U gastgezin kunt worden bij ons, zullen we eerst een telefonisch huisbezoek met u plannen. Wij hebben hiervoor een standaard vragenlijst die we met u door willen nemen. Deze vragenlijst wordt voordat het telefonisch huisbezoek zal worden afgenomen aan u worden door gemaild. Ook hebben wij hiervoor filmpjes en foto’s nodig van uw huis en tuin waarbij de tuinafrastering minimaal 160 cm hoog moet zijn en volledig afsluitbaar zijn. Dit is noodzakelijk en heeft natuurlijk alles te maken met dat de opvanghond veilig op zijn plek is in de woonomgeving van het gastgezin.
 6. Voer:
  De kosten voor voer en het ontvlooien van de opvanghond zijn voor rekening van het gastgezin.

Wat u van ons kan verwachten:

 1. Steun:
  Bij problemen proberen wij u zoveel mogelijk bij te staan. Laat het ons weten als het niet lukt met de opvanghond, want dan kunnen we kijken naar een passende oplossing.
 2. Openheid:
  Wij zullen u zoveel mogelijk vertellen over de opvanghond. Wij willen uiteraard dat er een klik is tussen u en uw opvanghond en zullen u daarbij helpen, zodat u de juiste hond opvangt die in uw gezinssituatie past (voor zover mogelijk is).
 3. Informatie over mogelijke adoptanten:
  Wij zullen er alles aan doen om u tijdig op te hoogte te brengen van een mogelijke adoptie. Dit ook i.v.m het afscheid nemen van uw opvanghond, wat niet altijd makkelijk zal zijn. Maar hierin zullen wij u zo veel mogelijk in begeleiden.
 4. Bij aankomst krijgen de honden een anti-ontsnappingstuig om ,wat tijdens het uitlaten ook om moet. Het anti-ontsnappingstuig gaat met hond mee als die geadopteerd word.

Bij alle mogelijke problemen kunt er erop rekenen dat wij altijd naast u staan en samen met u oplossingen zullen bedenken. U staat er nooit alleen voor!

Aanmelden als gastgezin

Om u aan te melden als gastgezin kunt u een bericht sturen via onze Facebook pagina.