Honden in Roemenië

Waarom een hond uit het buitenland adopteren?
Een veel gehoorde kreet is: “de asielen zitten hier toch ook vol dus waarom niet een hond uit Nederland adopteren?”

Elke hond in een asiel is er één teveel laten we dat voorop stellen. Iedereen die voor een ‘tweede kans’ hond gaat, of die nou uit een binnen- of buitenlands asiel komt, koopt in ieder geval geen hond die puur voor het geld gefokt is. Wij twijfelen of de asielen echt vol zitten in Nederland. Op onderstaande link is er te zien hoe het er in Roemeense asielen aan toe gaat:  Shocking video reveals appalling conditions in Romanian dog shelters.

Een globale rekensom leert ons dat er op een willekeurig moment rond de 1.000 honden in de ongeveer 100 asielen (rond de helft van de Dierenbescherming, de rest is een particulier asiel) zitten in Nederland. Een gemiddelde van 10 honden. Uiteraard kunnen er in de praktijk in het ene asiel best 18 honden zitten en in het andere asiel 2. De situatie rondom asielkatten is trouwens veel nijpender dan die van de honden, maar we richten ons nu alleen op honden.

Zo’n 90% van de honden worden weer geplaatst. Een resultaat waar we trots op mogen zijn. Wie ooit in een buitenlands asiel is geweest, een asiel waar soms wel 500 honden zitten waarvan dan ook nog een groot aantal in het asiel zal sterven en nooit een eigen baasje krijgt, zal nooit meer zeggen dat de asielen hier ook vol zitten.

In een aantal van de Nederlandse asielen zitten ook buitenlandse honden te wachten tot ze geadopteerd worden. Dit is omdat in de asielen te weinig Nederlandse honden zitten (ja dat is echt waar) en het aanbod van Nederlandse honden (bijv. moeilijke hond die niet met andere honden kan) niet matcht met de vraag (leuk gezinshondje).

Iedereen mag een eigen mening hebben over wel of geen buitenlandse honden hier naar toe halen, maar laten we de discussie wel voeren op basis van feiten.  Een feit is dat de asielen in het algemeen niet vol zijn. Denk hier eens aan voordat u uw mening geeft.

Graag willen wij opmerken dat 73% van de honden die in Nederland worden aangeschaft, pups zijn vanuit de broodfok industrie….. Pups leveren meer geld op dan vleesvarkens. De dieren worden erbarmelijk gehuisvest…..De ouders zijn met 3-4 jaar versleten en worden bruut gedood. De pups komen illegaal de grens over……. Wilt u dit steunen? Vooral de mode-honden zonder stamboom komen van dergelijke fokkerijen. Denk aan Buldogs, Husky’s, Akita’s, Chihuahua’s, Boomers en ga zo maar door….. Waar kiest u voor?

Onze hondenliefde is grenzeloos. Juist daarom bemiddelen wij in kansarme honden. Achtergelaten in een dodings-asiel, gedumpt in een container….. bos…. aan het spoor….. Deze dieren zijn niet commercieel gefokt, maar zijn slachtoffer van onverantwoordelijk menselijk handelen. Een hond is een hond, waar ook geboren. Onze bemiddelingshonden hadden pech. Waar kiest u voor? Een broodfokpup, vaak niet voorzien van de verplichte entingen….. met later ingevuld paspoort in Nederland of België door corrupte dierenartsen/handelaren? Hier valt veel geld mee te verdienen. Men kan gerust spreken van maffiapraktijken. Of kiest u voor een kansarme pup….. opgevangen door hondenvrienden, gesocialiseerd bij hun thuis, voorzien van de verplichte entingen, met veel liefde omringd en pas op transport nadat de pup gezond is verklaard ter plaatse, door een staat-erkende dierenarts.

Gaat u voor een goedkope, overfokte rashond of volgt u echt uw dierenhart en adopteert u een kansarm dier, ongewenst…..die voldoet aan de regels? Aan u de keuze. Hoe hondvriendelijk bent u werkelijk………..? Vele hondeneigenaren beseffen niet wat er speelt binnen….. Daarom vragen wij u, als serieuze en echte hondenliefhebber om eens een blik te werpen op onze honden die hier op de site staan.